Hitta nya sökord till din blogg

Vill du få mer besökare till din blogg? Tänkte idag ge er lite tips på ett bra verktyg för att hitta nya och spännande sökord. Vad sitter svenska folket och Googlar efter, och man behöver inte välja de svåraste sökorden för att lyckas driva lite trafik till sin sajt. 

Hitta nya sökord på Google

Först vill jag bara tipsa om Googles egna verktyg som heter keyword planner. Logga in med ditt Google konto och du kan där börja se detaljerad statistik över sökord och antal sökningar. Väldigt bra verktyg, men ibland behöver man inte krångla till det mer än nödvändigt. Därför tycker jag att du ska pröva verktyget Sökdata.se. Här skriver du bara in ett ord som du vill veta mer om. Tänker använda mig utav ordet godis och se vad folk är ute efter. 

/nya-sokord.jpg

Efter en liten stund får du upp mängder utav sökord som på något förknippas med godis. Du får även upp bra förslag på domäner som passar till ämnet. Nu är det bara att plocka ut något som intresserar dig att skriva om. Sen kommer ju självklart konkurrensen bero på antal sökningar, där det finns mycket trafik, där får du det också tuffare att själv synas. Men då finns det lite knep att ta till med.

Longtail sökningar

Att placera sig som etta på ett ord som godis kan bli tufft när man är nybörjare. Men försök då att leta efter längre sökord. Något passande ord som "salt godis" eller varför inte "salt godis på nätet". Ju längre orden blir, desto mindre konkurrens och sökningar. Men man får börja med de lite enklare sökningar innan man går på det tuffa sökorden. Prova nu detta verktyg och blogga vidare.

 

8 feb 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)