Strumpor Online

Detta blev ytterliggare en hemsida som kretsar runt roliga strumpor. Och visst kan det vara en stor fördel att bygga sina hemsidor runt samma område. Nu ska inte jag enbart bygga hemsidor om strumpor i fortsätningen. Men det kan hända att fler kommer inom området mode. Dock ville jag skapa en hemsida inom strumpor som kan hålla lite högre kvalité inom design och funktion, gemfört med min andra blogg roligastrumpor.nu. 

Datafeedr och affiliate

Jag ville från början att denna affiliate butik skulle se ut som en helt vanlig webbutik. Men den ska istället fungera som en galleria för olika butikers produkter. Ibörjan använde jag ett program som heter  Datafeedr. Där du kan importera produktflöden från affiliate nätverk. Ett relativt enkelt system att arbeta i, kan ta några timar innan man är helt inne i programmet. Men det finns många bra filmer på deras hemsida hur du ska gå tillväga.

Woocommerce & Wp all import

Dock slutade jag använda Datafeedr. Jag kände att systemet blev lite begränsat i vad man kunde göra gällande design och funktion. Jag hittade istället webbutik pluginet WooCommerce. Ett system som är väldigt stort när det kommer till att bygga butiker på nätet. Kräver lite arbete för att få bort kundkorg och bygga om den till en affiliate galleria. Men det går om man är lite tålmodig. Det finns väldigt mycket bra information att läsa om ifall man vill bli bättre inom Woocommerce, och du kan även hitta ett frum på Facebook som heter Woocommerce Sverige. Där har jag fått väldigt mycket hjälp vad det gäller problem och fix inom Woocommerce.

Du kan använda ett plugin som heter Wp all import för att hämta hem dina produktflöden. Du hämtar hem informationen via en Csv fil som ligger på ditt affiliate nätverk. Det finns en gratis version, men den är väldigt begränsad. Tycker nästan man ska betala för den fulla versionen om man är seriös med sitt projekt. Men det finns en prova på version hos Wp all import, där du kan logga in på en hemsida och prova den fulla versionen gratis.

Jag kommer dock inte använda mig utav deta plugin på min hemsida om strumpor online. Det finns nämligen många nackdelar när det kommer till sökmotoroptimeringen. Du kan straffas utav Google pga kopiering utav innehåll (duplicate content). Du lägger ju upp samma produkt sidor som butiken. Du hämtar in samma texter, rubriker och bilder. Finns dock lösningar till detta problemet, men det kan bli väldigt komplext. Du måste sätta nofollow på alla de länkar som går ut till produktsidorna. Även sett att många butiker inte skickar med produkt texten pga dessa problem som kan uppstå. Det hela slutar med att du, butiken och en hel del andra affiliate hemsidor sitter på exakt samma text material. Den som kommer ranka högst i Google och andra sökmotorer är naturligtvis butiken som har lagt ut materialet först. Google har naturligtvis koll på publicerings datum.

Nu är min hemsida väldigt nishad inom ett visst område. Därför kan man hålla koll och lägga upp produkter manuellt. Visst är det tidskrävande, men jag hoppas att detta ska göra min sökmotoroptimering desto bättre. Men naturligtvis måste du arbeta med import ifall du ska ha en galleria som ska visa upp 10 000 produkter. Då finns det ingen möjlighet att du ska sitta och hålla koll på alla produkter som ändrar pris och försvinner från buiken. Det spelar ingen roll ifall du arbetar med sidan dygnet runt. Modet svänger och priser justeras hela tiden ute bland butikerna. Tycker själv man ska börja bygga en liten butik och enbart ha en nishad produkt för att inte ta vatten över huvudet. Men du bestämmer själv.

Kolla gärna in hemsidan med roliga strumpor online