Vad Är Wordpress

Du har säkert hört talas om Wordpress, men vad är Wordpress egentligen? Och varför ska man använda just detta verktyg för att bygga sin hemsida eller blogg. Läs gärna denna delen innan du bestämmer dig för vilken plattform du ska välja. Och ifall Wordpress kommer passa dig, men jag kan lova du kommer älska det med tiden. 

Varför byggdes Wordpress

Wordpress är ett publicerings verktyg som ska göra det enklare att arbeta med en hemsidas html. Du kan idag blogga och lägga upp bilder utan någon som helst kunskap om html. Något som inte gick innan Wordpress lanserade sitt verktyg år 2003. Innan detta var du tvungen att kunna hantera html för att skapa en hemsida. Sen bör du lära dig lite grunder inom html om du vill skapa lite mer avancerade hemsidor vad det gäller funktioner och design, Kunskap kan också behövas ifall problemn dyker upp. Men oftast finns det lösningar på de vanligaste problemen som kan uppkomma i Wordpress. 

Från första början var Wordpress endast ett bloggverktyg som skulle kunna publicera texter och bilder på ett lätt och smidigt sätt. Senare blev Wordpress allt mer populärt, och idag kan man skapa riktigt avancerade hemsidor i Wordpress.

Varför är Wordpress gratis? Och samtidigt ett av världens bästa system. Detta för att grundarna  Ryan Boren, Matt Mullweg och Donncha O Caoimh gav bort systemet gratis till dem som ville använda det. Man valde också att lägga systemet som en open source lösning. Folk kunde nu vara med och utveckla systemet. Folk runt om i världen sitter hela tiden och utvecklar plugins och designteman som ofta erbjuds gratis. Många bättre plugins och teman kräver dock att man får betala lite. Men du kommer långt med det som erbjuds gratis.

Wordpress till företagets hemsida

Du kan snabbt och enkelt sätta ihop en hemsida till företaget via Wordpress. Och du slipper alla dyra månadskostnader och konsult timmar från en webbyrå. Du kan i Wordpress skapa hemsidor med otrolig design och funktioner. Du kan öppna en butik via pluginet Woocommerce. Du kan bygga i princip vad som helst i Wordpress, det är bara din kunskap och fantasi som sätter gränserna. Men allt går att lära sig, det finns hur mycket information om helst inom Wordpress. Här kommer lite exempel på hemsidor som företag har gjort i WP.

Du kan också hitta ett par miljoner hemsidor till skapade i Wordpres. Detta för att 25 % utav alla webbens hemsidor är skapade med just detta publiceringsverktyg. Ytterliggare ett skäl till varför just du ska börja arbeta med detta verktyg.

Fördelar med Wordpress

  • Det finns mycket guider och hjälp att få inom Wordpress. Du kan också hitta forum och grupper inom Wordpress.
  • Det är Gratis
  • Färdiga och snyga design teman
  • Sökmotorvänlig. Google älskar Wordpress! Sen finns det masa bra plugin som hjälper dig att sökmotoroptimera hemsidan på bästa sätt
  • Du slipper månadskostander och dyra konsulter. 
  • Du äger allt innehåll själv. Du kan exportera och importera allt innehåll på hemsidan. Finns många som både köper och säljer Wordpress hemsidor.
  • Det utvecklas ständigt
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)